Eugène Wijnbergen

Werkervaring:
Eugène (1964) heeft als Interim Procurement Manager, meer dan 15 jaar gewerkt, in diverse interim rollen (lijnmanager, programma/project manager, senior inkoper), bij verschillende (internationale) organisaties. Onder andere bij; Vodafone, Texas Instruments, ABN-Amro, Plantronics, Woningstichting Rochdale en AAFM (Van Lanschot Bankiers en NS). In 2014 is Eugène begonnen als ondernemer.

Aandachtsgebieden:
Eugène richt zich onder meer op verandermanagement, verplaatsing productie, uitbesteding en organisatievraagstukken, optimaliseren van de onderliggende processen en het structureel reduceren van de kosten in de supply chain. Hij heeft veel ervaring in de markten maak- en reparatie Industrie (luchtvaart, automotive, elektronica, gezondheidszorg), Telecom, Facilitaire dienstverlening, Financieel (banken, creditmanagement) en woningcorporaties. Daarnaast is hij pragmatisch, analytisch, een bruggenbouwer en een echte People manager.

Opleiding:
In 1991 heeft hij zijn opleiding commerciële economie aan de Hogeschool Amsterdam afgerond, de inkoopopleidingen NEVI 1 en 2 afgerond, een post-hbo-opleiding tot projectleider in 2001 afgerond en in 2007 de opleiding Strategisch Inkoop Management gevolgd op de Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast heeft hij diverse cursussen gevolgd bij de NEVI (B-certificaat Best Value Procurement) en bij De Baak (persoonlijke ontwikkeling ‘Ik en de Ander’ en Persoonlijke Effectiviteit In het sturen van Veranderingen).

De rest van ons team

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

E-mailadres
Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam

Binnenkort ontvang je de eerste nieuwsbrief