020 – 2202125 info@delphi4.com

Onze Opdrachtgever is een Food bedrijf in Midden Nederland en produceert voornamelijk onder private label. Omzet in 2021 circa € 230 Mio

De functie

Als Sourcing Manager ben jij mede verantwoordelijk voor het realiseren van een zo hoog mogelijke klanttevredenheid. Jij gaat aan de slag met alles van de inkoop van grondstoffen, eindproducten en verpakkingen tot de beschikbaarheid in het schap. Jij overziet de hele keten en verzint creatieve oplossingen om zo slim mogelijk in te kopen.

Je hanteert een proactief inkoopbeleid en onderhoudt de relatie met circa 60 verschillende leveranciers. Je versterkt het leveranciersnetwerk, van grote tot kleine leveranciers, en bewaakt hierbij altijd de hoge kwaliteitseisen die de klanten aan hun producten stelt. Je vindt nieuwe leveranciers onder meer via beurzen en je opgebouwde netwerk.

De kneepjes van het inkopersvak beheers je tot in de puntjes waardoor je lange termijn samenwerkingen borgt en kansen kunt grijpen voor nieuwe concepten en ontwikkelingen. Zo ondersteun je in hoge mate de innovatiemanager bij de diverse producten. De Sourcing Manager heeft korte lijntjes met de productontwikkelaar en proeft altijd als een van de eersten de nieuwe recepten en producten.

Je zoekt continu naar verbeteringen in beschikbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid: je ziet kansen voor nieuw product development. Om jouw kennis up to date te houden, monitor je continu de markt, je signaleert marktkansen, trends en ontwikkelingen bij bestaande en potentiële toeleveranciers. Deze kennis weet je effectief in te zetten en om te zetten in een visie. Je bent een teamspeler en geeft leiding aan een junior inkoper. Je rapporteer aan de operationeel directeur.

Competenties

De invulling van de functie vereist inhoudelijk vakmanschap, maar ook persoonlijke kwaliteiten. De belangrijkste competenties, waarover jij moet beschikken zijn de volgende:

  • Relaties bouwen en netwerken
  • Expertise en technologie toepassen
  • Creëren en innoveren
  • Resultaten leveren en aan de verwachtingen van de klant voldoen
  • Ondernemend en commercieel denken

Functie-eisen

Jij hebt minimaal 5 jaar relevante (inkoop)ervaring in food, bent minstens HBO opgeleid, aangevuld met relevante cursussen. Jij bent een uitstekende en stevige netwerker die zelfstandig en resultaatgericht te werk gaat. Naast Nederlands beheers je de Engelse taal goed. Je werkt hybride.

Het aanbod

Een uitdagende baan met voldoende ontplooiingskansen in een gezond bedrijf waarin veel ruimte is voor je eigen inbreng. Je ontvangt een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een bonus, auto, pensioen en aanvullende verzekeringen.

Interesse?

Mail jouw CV en motivatie naar tvanpoppel@nl.delphi4.com Wil je eerst even bellen, dan kan dat ook op: 06-10945514 (Thomas van Poppel)