Kleine stappen, grote verandering: consultant Judith Beckers-Leeuwis over duurzaam innoveren

Duurzaam inkoopadvies van Judith Beckers-Leeuwis

Bij DELPHI4 werken we met een team van gepassioneerde consultants die organisaties helpen om hun processen en strategieën te verbeteren. In dit artikel stellen we Judith Beckers- Leeuwis voor, één van onze gedreven consultants. Ze richt zich op het optimaliseren van inkoopprocessen en duurzaamheid binnen bedrijven.  

Consultant met ervaring in duurzaamheid en projectmanagement 

Judith is een ervaren consultant met een veelzijdige achtergrond. “Ik ben 40 jaar en werk als zelfstandig consultant. Sinds september 2024 ben ik actief bij DELPHI4. Naast mijn werk als consultant ben ik ook betrokken bij de stichting Struikroven, waar we groen redden van de sloop,” vertelt Judith. Deze stichting organiseert zogenaamde “Struikroof dagen”, waarbij groen uit tuinen van gesloopte woningen wordt hergebruikt. Dit draagt bij aan duurzaamheid, wat perfect aansluit bij de waarden van DELPHI4. 

Judith benadrukt het belang van circulaire initiatieven. “We geven mensen de kans om het groen uit de tuinen te halen en te hergebruiken. Dit sluit mooi aan bij de SDG’s, zoals het bevorderen van biodiversiteit en het toegankelijk maken van groen voor iedereen,” legt ze uit. Haar passie voor duurzaamheid en ecologie komt ook sterk naar voren in haar werk bij DELPHI4. 

Focussen op data en mensen 

Een van de kernthema’s waar Judith zich mee bezighoudt, is het verbeteren van inkoopprocessen Ze werkt momenteel voor een zorginstelling die haar inkoopprofessionaliteit wil verbeteren. “Wat ik in de praktijk merk, is dat er veel ruimte is voor verbetering in de processen. Data is ontzettend belangrijk, maar uiteindelijk gaat het erom de mensen mee te krijgen,” vertelt Judith. “Data helpt je om patronen en knelpunten te zien, maar verandering gebeurt pas als mensen ermee aan de slag willen. Zonder draagvlak blijft een verbeterplan een papieren werkelijkheid,” zegt ze. Judith werkt nauw samen met teams binnen organisaties om te achterhalen waar de knelpunten liggen, zodat ze samen aan een oplossing kunnen werken. 

Verandering in kleine stappen 

Judith gelooft sterk in het aanpakken van veranderingen in kleine, beheersbare stappen. “Als je een groot project aanpakt, kan het snel overweldigend worden. Mijn advies is dan ook altijd om het stap voor stap te doen,” zegt ze. Dit maakt het proces overzichtelijker en zorgt ervoor dat er ruimte is voor bijsturing wanneer dat nodig is. 

Of het nu gaat om het implementeren van een nieuw systeem of het verbeteren van een inkoopstrategie, haar advies is consistent: maak het niet te groot. “Het is belangrijk om te starten met kleine stappen die gemakkelijk haalbaar zijn. Want door kleine, haalbare stappen te zetten, raken medewerkers vertrouwd met de verandering en zien ze zelf de voordelen. Dit zorgt voor minder weerstand en meer betrokkenheid. Zo boek je vooruitgang en kun je met elkaar trots zijn op wat je hebt bereikt.” 

De milieuthermometer als hulpmiddel voor duurzaamheid 

Judith werkt ook met de milieuthermometer, een hulpmiddel dat zorginstellingen helpt om hun duurzaamheidsbeleid te meten en te verbeteren. “De milieuthermometer is een goede tool voor organisaties die duurzamer willen werken. Het biedt concrete handvatten en maakt duurzaamheid meetbaar,” legt ze uit. Dit instrument biedt een overzicht van verschillende duurzaamheidsaspecten, van energieverbruik tot inkoop en afvalbeheer. Het helpt organisaties om praktische stappen te zetten naar een duurzamere toekomst. 

De juiste balans vinden 

Judith benadrukt dat de juiste balans tussen data en mensen cruciaal is voor succes. “Je kunt immers wel mooie systemen en technologieën implementeren, maar als de mensen er niet in geloven of niet meewerken, zal het niet werken,” zegt ze. Het draait om samenwerking, luisteren naar de behoeften van de medewerkers en zorgen dat zij zich gehoord voelen. 

Vrije tijd en hobby’s 

Ook buiten haar werk houdt Judith van afwisseling. Ze is actief in verschillende sporten zoals crossfit. “En sinds kort ben ik ook begonnen met padel, al staat de gezelligheidsfactor daarbij wel met stip op één,” vertelt ze met een glimlach. Judith woont in een groene omgeving, dicht bij Woudenberg, waar ze graag wandelt en tijd doorbrengt met haar gezin. “In de zomer gaan we regelmatig lekker mountainbiken, maar deze koude tijd is daar niet echt geschikt voor,” voegt ze toe. Hoe dan ook: samen met haar man en kinderen van 9 en 11 jaar geniet ze van de buitenlucht en de natuur. 

Judith is een consultant die met veel ervaring en enthousiasme werkt aan het verbeteren van processen en het bevorderen van duurzaamheid. Haar werkwijze laat zien dat verandering mogelijk is, mits er aandacht is voor zowel technologie als de mensen die deze technologie gebruiken. Bij DELPHI4 zijn we trots op haar aanpak en de waarde die zij toevoegt aan onze klanten. Kennismaken? Dat kan! Of meld je alvast aan voor onze gratis masterclass Sustainable Procurement & CSRD op 13 maart aanstaande.

Nog niet toe aan een kennismaking of onze masterclass, maar wel nieuwsgierig? Volg ons op LinkedIn!

Wij publiceren geregeld blogs. Niks missen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Lees ook:

CSRD en inkoop: zo maak je echt impact op duurzaamheid
7 slimme strategieën voor duurzame verpakkingen
LCA, de heilige graal?
Een belangrijk overzicht: ESG-wetgeving voor bedrijven in 2025
Duurzaamheid begint bij inkoop: klaar voor de CSRD?
DELPHI4-consultant Frits den Hartog over transities en procesoptimalisaties
Duurzaam inkopen in 2025: de sleutel tot toekomstbestendige groei
Duurzaam inkopen: waar sta jij?
CO2 meten in de supply chain
SBTI of de CO2-prestatieladder: wat wordt het?