‘Een olifant eet je ook in kleine stukjes’, in gesprek met Thomas van Poppel, oprichter en eigenaar van DELPHI4

Is de inkoop van jouw bedrijf écht op orde?

En tóch, tóch blijkt dat veel bedrijven moeite hebben om hun inkoop goed neer te zetten. Wanneer jij je realiseert dat zo’n 60% tot 70% van de bedrijfskosten inkoop gerelateerd zijn, dan besef je hoe groot de problemen (én de gevolgen) voor veel bedrijven kunnen zijn. En dan hebben we het nog niet eens over het thema duurzaamheid gehad, dat inmiddels ook om de nodige aandacht vraagt!

Thomas van Poppel, oprichter en eigenaar van DELPHI4 had er zo zijn eigen gedachten over: ‘Toen ik in 2013 mijn bedrijf oprichtte kwam ik al snel tot de conclusie dat ik enorm geïnteresseerd was geraakt in het identificeren van inkoopsynergiën en het verbeteren van de inkoopprofessionaliteit. Dat was het gevolg van een fusie waar ik bij mijn voormalige werkgever betrokken was geweest. Die fusie was, mede door de helder geschreven plannen over hoe deze verbeterde inkoopsynergie aan te pakken, wellicht één van de meest leerzame periodes uit mijn carrière.’

Het besef: dít wil ik

‘De manier waarop een externe partij de aanwezige problemen binnen onze organisatie analyseerde, cases voorlegde en intern draagvlak voor verandering wist te creëren vond ik machtig. Mede omdat dit zó gedaan werd dat niemand het idee kreeg dat we tot die tijd niet goed bezig waren. Dát was het moment dat ik mij realiseerde: dit wil ik ook met een eigen bedrijf en een team van consultants. Als ik alleen al dácht aan de persoonlijke ontwikkeling die wij door zouden maken en de nieuwe mensen die wij zouden ontmoeten in nieuwe industrieën, bruiste ik van energie, daar haal ik iedere dag, samen met mijn team, nog steeds veel voldoening uit.’

‘Met DELPHI4 komen wij regelmatig complexe situaties tegen, bijvoorbeeld rondom het verduurzamen van de inkoopactiviteiten van onze klanten. Dan helpt het om de probleemsituatie stapje voor stapje te ontrafelen om van daaruit een oplossingsrichting te definiëren. Een olifant eet je immers ook in kleine stukjes’, aldus Thomas.

Het verhaal achter de bedrijfsnaam

‘Dat helpen past dan weer mooi bij onze bedrijfsnaam DELPHI4. Het Orakel van Delphi was een van de meest beroemde orakels uit de oudheid, gelegen in het oude Griekse heiligdom van Delphi. Mensen van over de hele wereld kwamen naar Delphi om advies te vragen aan het orakel. Het cijfer 4 in onze bedrijfsnaam verwijst enerzijds naar de 4 activiteiten in de supply chain: plan, source, make, deliver en naar de 4 gebieden waar wij aantoonbare resultaten boeken voor onze klanten: kosten, duurzaamheid, risico’s en kwaliteit.

Maatschappelijk actief

Mijn hele leven ben ik van nature al veel bezig met het helpen van anderen in diverse vrijwilligersrollen. Zowel privé als zakelijk, bij bijvoorbeeld NEVI, de branchevereniging voor inkoop-en supply management, waar ik vanaf dit jaar tevens een rol zal bekleden in de ledenraad. Ik vind het heel belangrijk om, náást mijn werk, iets terug te doen voor anderen en voor de maatschappij. Want alleen ga je misschien sneller, samen kom je nog altijd verder.’ 

Verder praten? Neem contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

E-mailadres
Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam

Binnenkort ontvang je de eerste nieuwsbrief